top of page
  • Foto van schrijverRenovia

De 6 belangrijkste woonstijlen

Bijgewerkt op: 11 mei

Er zijn verschillende stijlen die door de jaren heen populair zijn geweest en nog steeds veel voorkomen in interieurontwerpen. In deze komt u te weten welke woonstijlen vandaag het meest gebruikt worden in renovaties.


  1. Scandinavische woonstijl: Minimalistisch, licht en eenvoudig. Het gebruik van natuurlijke materialen en neutrale lichte kleuren staat centraal, evenals het maximaliseren van natuurlijk licht.
2. Moderne woonstijl: Is gericht op strakke lijnen en eenvoud, met de nadruk op open ruimtes en innovatieve technologie. De kleuren zijn vaak helder en levendig, en er wordt gebruik gemaakt van moderne materialen zoals metaal, glas en kunststof.3. Landelijke woonstijl: Wordt gekenmerkt door warme kleuren en een rustieke uitstraling, met veel natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Het interieur is vaak gezellig en comfortabel, met veel decoratieve elementen en accessoires


4. Bohemian woonstijl: Kleurrijk en eclectisch, met een mix van patronen en texturen. Het gebruik van natuurlijke materialen en handgemaakte decoraties is een belangrijk onderdeel van deze stijl, evenals het creëren van een informele en ontspannen sfeer.5. Industriële woonstijl: Maakt gebruik van onbewerkte materialen zoals beton, staal en baksteen, en combineert deze met vintage en antieke meubels en accessoires. De nadruk ligt op eenvoud en minimalisme, met een ruwe en onafgewerkte uitstraling.


6. Klassieke woonstijl:

is gebaseerd op tijdloze en elegante ontwerpen uit het verleden, met gebruik van hoogwaardige materialen en luxe afwerkingen.

De kleuren zijn vaak rijk en diep, en er wordt gebruik gemaakt van decoratieve elementen zoals kroonluchters, sierlijsten en zware gordijnen.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page