top of page

Is enkel glas verboden wanneer u een woning verhuurt?

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Een vensters is samengesteld uit een profielen, het kader of het frame genoemd, en de beglazin. Nieuwe verhuurnormen bepalen dat deze twe samen moet voldoen aan een Uw= 1,5 W/m².K. Het glas moet voldoen aan een norm van Ug: 1,1 W/m². Wanneer na 2020 een woning zal worden verhuurd, dan zal er moeten rekening gehouden worden met de nieuwe glasnorm . Dit betekent dat er geen enkel glas mag voorkomen in een woning die wordt verhuurd mag zitten. Er gaat een systeem van strafpunten opgesteld worden waardoor zodra een bepaald aantal strafpunten bereikt wordt de mag de woning niet kan verhuurd worden.


Minimale glasnorm


Vanaf 2021 kunnen strafpunten worden toegekend bij aanwezigheid van enkel glas in leefruimtes zoals leefruimte, keuken, slaapkamer of badkamer.  Er zal wel nog 3,5 jaar verlopen tussen de definitieve beslissing van de Regering en de inwerkingtreding van de glasnorm bij het verhuren.


U-waarde bij het verhuren


Er wordt verwacht dat de invoering van strafpunten omtrent het glas in de verhuurde woning een minimale woonkwaliteit zal brengen. De vensters bestaande uit de profielen en beglazing samen moeten voldoen aan een maximale Uw = 1,5 W/m².K. Het glas zelf moet voldoen aan Ug: 1,1 W/m². (Ug van 0 is het ideale maar technisch nog niet uitvoerbaar)

Andere isolatie waarden zijn:

  • Up: de isolatiewaarde van het profiel.

  • Uw: de isolatiewaarde van profiel en glas samen, dus van het totale venster.

  • Ug: de isolatiewaarde van het glas (vandaag hoort een ug van 0,4 leverbaar)

Contacteer Renovia+ als u professioneel wil renoveren.
353 weergaven0 opmerkingen
bottom of page