top of page

5 Halve waarheden bij de aankoop van een PVC Raam

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Uw nieuw Pvc raam verkrijgbaar in +100 kleurcombinaties, met een inwendige kunststofversteving en een hoge isolatiewaarde. Geen inbreker die er ooit doorkomt. Waar moet je opletten bij de aankoop van een pvc raam.


Een buitenzijde in je favoriete kleur, bijvoorbeeld in het trendy zwart, en de binnenzijde in wit met een hoge isolatiewaarde is de normaalste zaak van de wereld. Tot je even doorvraagt of moet ik zeggen doordenkt? Daarenboven is er een kunstof-versteviging aangebracht in het profiel. Dat klinkt als muziek in de oren.

Maar hoe beoordeel je deze opgesomde eigenschappen...1 Kleurcombinaties


Er zijn geen 100 kleuren mogelijk in pvc-ramen. Tenminste als de kleurcombinaties handelen over het pvc profiel. Wanneer men u tientallen kleuren aanbied koopt u nog steeds een wit PVC profielen met een krasgevoelige folie er boven op. In feite worden witte profielen bedekt met een kleurvelletje, van minder dan enkele millimeters.


zie ook: https://www.renolit.com/fileadmin/renolit/exterior/Broschueren_und_Flyer/Flyer_RENOLIT_Film_Service.pdf )


En dus als je bij een poetsbeurt met je keukentrapje wat onhandig langs je raamprofiel krast dan zie je dat het dunne velletje kleur zeer kwetsbaar is.


Ook de verstek hoeken zijn zeer kwetsbaar enworden regelmatig bijgewerkt met kleurstiften.2 Verkleuring


Het is je misschien niet opgevallen maar de kleurgarantie van pvc ramen stopt meestal na enkele jaren of toch vanaf 10 jaar. De extra dunne kleurlaag wordt maar voor 10 jaar gegarandeerd. Vraag is of je hier tevreden kunt zijn hiermee? Ramen moeten immers 20 tot 30 jaar meegaan. Beter is het in de massa gekleurde pvc ramen met extra kleur bescherming te plaatsen.3 Kunstofversteviging


Een deugdelijk PVC raam bestaat binnen in de profielstructuur uit een stalen profiel. Uiteraard is staal vele malen sterker dan Pvc. Weliswaar heeft staal een iets hogere kostprijs.

Een stalen structuur biedt een extra garantie tegen kromtrekken. De zon is immers een grote vijand van Pvc ramen. Zonder de inwendige staalstructuur zullen Pvc-ramen veel sneller kromtrekken4 Binnen Wit - Buiten een kleur


Wat de reclame als een voordeel aanbied is geen vrije keuze. Het pvc profiel is wit en alleen aan de buitenzjde kan je een kleur kiezen.5 Beveiliging van het raambeslag


De inbraak veiligheid van uw raam hangt af van hoe uw raambeslag is vastgezet in het PVC profiel. Vraag je jezelf af: is een schroef in een pvc-profiel niet makkelijk los te wrikken? En wat denk je over een schroef die in een stalen structuur is geschroefd. Vraag is dus: kies je voor een pvc met staal of voor een pvc profiel zonder staalversteviging.


Contacteer Renovia+ als u professioneel wil renoveren.


98 weergaven0 opmerkingen
bottom of page