top of page
  • Foto van schrijverRenovia

Industrieel: robuust en vol karakter

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2023

De industriële woonstijl is geïnspireerd op oude fabrieksgebouwen, lofts en andere industriële ruimtes. De stijl is ruig, stoer en heeft vaak een rauw randje. Kenmerkend voor deze woonstijl zijn:  1. Ruwe en onafgewerkte materialen: beton, metaal, baksteen en onbewerkt hout worden in hun natuurlijke staat gelaten of juist bewust verweerd gemaakt. Niets wordt verborgen: leidingen blijven zichtbaar en er worden geen verlaagde plafonds geplaatst.

  2. Gedurfde kleuren: Kleuren zijn gedurfd en wat donkerder: grijs, zwart, bruin en beige. Een opvallend gekleurde lamp of accessoire kan een fel kleuraccent geven.

  3. Grootschalige meubels: Meubels zijn groot en robuust. Denk aan een massieve houten tafel of een leren bank met stalen poten, metalen kasten of stellingen.

  4. Industriële verlichting: Grote lampen van metaal of staal zijn kenmerkend, net als industriële hanglampen, bureaulampen of wandlampen.

  5. Excentrieke accessoires: accessoires mogen opvallen. Denk bijvoorbeeld aan een grote wandklok, een vintage telefoon of een oude camera. Ook kunstwerken of foto's van industriële gebouwen passen goed bij deze stijl.

  6. Open ruimtes: grote open ruimtes, zoals een loft of een ruime woonkamer met hoge plafonds dragen bij tot een open en ruimtelijke indeling.

De industriële woonstijl is geschikt voor mensen die houden van een stoere en rauwe uitstraling. Door het gebruik van ruwe materialen, grootschalige meubels en opvallende accessoires ontstaat er een eigenzinnig en industrieel karakter in de woning. Het is een stijl die zich goed leent voor grote open ruimtes, waar de elementen goed tot hun recht komen.


81 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page