top of page

Glas gevaarlijk in uw interieur?

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Welk glas gebruikt u best in uw interieur? Onze ervaring bij zolder- en badkamerrenovaties


Glazen slaapkamerdeur?

Er bestaat tegenwoordig veel meer dan enkel helder glas en mat glas. Zo kan een glazen deur ook perfect geplaatst worden in een slaapkamer. Dit doen wij door middel van zwart gehard glas. Zwart glas is zo goed als ondoorzichtig en laat ook het minste licht doorschijnen. De deur in zwart glas is een manier om een strakke look te creëren. Er is geen deurkozijn nodig bij een glazen deur en bovendien biedt zwart glas privacy en houdt het licht tegen. Door middel van een uitsparing in het glas voor de plinten kunnen deze gerust overal doorlopen. Jawel, het zit hem in de details! Bij een glazen deur is er geen omlijsting ('chambrant') nodig. Dit betekent dat er voor dezelfde deuropening minder plaats, of minder ""bruto" ruimte nodig is. Dat levert in een krappe zolderruimte een groot voordeel op.
De satijn geharde badkamerdeur

Voor een badkamerdeur gebruiken wij satijn gehard glas in tegenstelling tot mat glas. Satijn glas heeft in een zuurbad gelegen en voelt slechts een beetje ruw aan, maar is niet zo ruw als mat glas (ook wel gezandstraald glas genaamd). Het voordeel is dat het minder gevoelig is voor vuil en vingerafdrukken dan mat glas. Satijn glas heeft verder wel dezelfde eigenschappen als mat glas: het is ondoorzichtig, maar wel lichtdoorlatend. Een ideale manier dus om extra licht in de badkamer toe te laten.Opgelet met het woord “antikalk”

Voor een douchewand raden wij altijd antikalk glas aan. Opgelet, er bestaan twee soorten glas die onder de noemer antikalk glas vallen, maar er is echter een groot verschil tussen beiden. Het antikalk glas dat u bij de sanitairhandel vindt is glas waar een antikalk coating op geplaatst is. Na meerdere malen douchen en poetsen verdwijnt deze coating van het glas, dus verdwijnt na verloop van tijd de antikalk laag. Er dient immers op geregelde tijdstippen een nieuwe antikalk coating aangebracht te worden, wil u de antikalk eigenschappen behouden.


Renovia + werkt rechtstreeks samen met de glashandel. Dus geen extra marges voor de groothandel. Wij gebruiken enkel oerdegelijk doucheglas: Timeless antikalk glas. Bij dit glas is de oppervlaktestructuur aangepast, waardoor kalk zich minder snel hecht. Het bezit een blijvende coating, mede doordat het glas altijd gehard wordt. Speciale metaaloxides worden door middel van een gecertificeerd industrieel proces op het glasblad aangebracht. Door het hardingsproces worden de speciale eigenschappen van het glas verkregen en blijft de coating ook slijtvast. Deze antikalklaag is dus blijvend, en zal zeker niet verdwijnen na verloop van tijd. Neem dus zeker dit soort antikalk glas voor uw douchewand, het is bovendien gemakkelijk te onderhouden.


Contacteer Renovia+ als u professioneel wil renoveren.

120 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page