top of page

De deur op je neus gekregen?

GA VOOR DE IDEALE (BADKAMER) DEUR


Tussen 4 en 9 vierkante meter is de gemiddelde vloeroppervlakte van een badkamer in onze woningen. In het geval van gasten-wc's ligt dit cijfer aanzienlijk lager. Met zo weinig ruimte is elk beetje ruimte een echt pluspunt, en daarom moet u bij het ontwerp ook rekening houden met de deur.

AANZIENLIJKE RUIMTEWINST In veel gevallen kan de grootste ruimtewinst wellicht worden behaald met een optimale plaatsing en oriëntatie van de badkamerdeur. De deuropening naar de badkamer moet 90 centimeter breed zijn en mag geen drempel hebben.

Zo is de deur rolstoel toegankelijk, mocht dat ooit nodig zijn. Als de deur naar binnen opengaat, neemt deze bij het openen en sluiten bijna 1 vierkante meter ruimte in beslag. Deze ruimte komt vrij als u de deur in de ontwerpfase zo kunt plaatsen dat deze naar buiten opengaat. Als dit niet mogelijk is, kan een schuifdeur de passende oplossing zijn.

EEN VEILIGHEIDSASPECT De voordelen van een naar buiten draaiende badkamerdeur gaan verder dan de ruimtewinst.

Om te beginnen is er het aspect van de veiligheid: als u uitglijdt in de badkamer en ongelukkig valt, bent u misschien niet meer mobiel of zelfs bewusteloos. Een naar binnen draaiende deur kan echter nauwelijks door een derde persoon worden bewogen als u er onbeweeglijk voor ligt. Indien de deur daarentegen naar buiten kan worden geopend, kan iemand de gevallen persoon snel te hulp schieten. Enige voorwaarde: De deur is voorzien van een slot dat in noodgevallen ook van buitenaf kan worden ontgrendeld.

EEN VOORDEEL Een ander voordeel van een deur die naar buiten opengaat, is de gemakkelijkere schoonmaak. Bij het schoonmaken van de badkamer zit de deur niet meer in de weg - alle wanden en vooral de vloer zijn vrij toegankelijk.

En nog een woord over de kwaliteit van de deur: De badkamer en wc is een zeer intieme plek. Hoe minder geluid er uit deze kamer komt, hoe comfortabeler u zich voelt. Daarom is het de moeite waard om hier een deur van hoge kwaliteit te laten installeren.


EEN MAT GLAZEN DEUR

Een glazen deur heeft heel wat extra voordelen. Ze gaat zowel binnen- als buiten-draaiend gebruikt kunnen worden. De afwerking van een glazen deur is ook strakker. Ze wordt standaard afgewerkt zonder omlijsting. Bel ons voor meer info. Door het matte glas blijft de privacy gewaarborgd. En "last but not least": als u een donkere nachthal heeft waar licht schaars is, dan zal het licht dat in uw badkamer binnenvalt door de glazen deur ook uw nachthall verlichten. Renovia.be

66 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page