top of page
  • Foto van schrijverRenovia

Bohemian: kleurrijk en eclectisch

Bijgewerkt op: 30 mrt. 2023

De Bohemian woonstijl is een kleurrijke, eclectische en onconventionele stijl die wordt gekenmerkt door een mix van verschillende culturele invloeden en decoratieve elementen. De stijl is geïnspireerd is op de vrije geest en de bohemien levensstijl.Hier zijn enkele kenmerken van een Bohemian interieur:

  1. Kleurrijk en levendig: Zijn rijk aan kleur en patronen, met heldere tinten en warme aardetinten.

  2. Eclectisch: Een mix van verschillende invloeden, culturen en stijlen. Het combineert elementen uit verschillende tijdperken, zoals vintage en antiek meubilair.

  3. Natuurlijke materialen: Natuurlijke materialen zoals hout, bamboe, rotan en jute zijn vaak aanwezig in Bohemian interieurs. Ze voegen textuur en warmte toe aan de ruimte.

  4. Veel planten: Planten zijn een belangrijk onderdeel. Ze voegen niet alleen groen en leven toe, maar creëren ook een natuurlijke sfeer.

  5. Handgemaakte decoraties: Handgemaakte decoraties en kunstwerken zijn populair. Dit kan variëren van zelfgemaakte muurdecoraties tot zelfgemaakte kussens en dekens.

  6. Wereldse invloeden: Bohemian interieurs hebben vaak een globale uitstraling, waarbij decoraties uit verschillende culturen samenkomen. Denk hierbij aan Oosterse tapijten, Marokkaanse kussens en Indiase stoffen.

  7. Comfortabel en gezellig: Zachte kussens, dekens en tapijten zorgen voor een knus gevoel en maken het interieur uitnodigend, comfortabel en gezellig.

Al deze elementen samen zorgen voor een unieke, persoonlijke sfeer in een Bohemian interieur.


6 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page