top of page

Akoestische verbeteringen bij renovaties - deel 1

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Geluid is alomtegenwoordig in ons leven: in de woning, op straat, op het werk.

wat is geluid? In welke vormen kan het voorkomen en hoe gaan we ermee om?


Absorptie

De geluidsabsorptie is de mate waarin geluid in één kamer opgenomen wordt. Geluidsabsorptie gebeurt door zachte, dempende materialen bv gordijnen, muurbekleding In een grote, kale ruimte is de geluidsweerkaatsing vele malen groter. Veel zachte, dempende materialen zorgen voor een betere geluidsabsorptie.


Beglazing

Acoustische beglazing beperkt het omgevingslawaai dat tot in de woning doordringt. Dit type beglazing is aangewezen bij een drukke weg of andere storende geluiden. Het dempt ook de geluiden van vliegtuigen.

Door twee glasdiktes te combineren, worden verschillende geluidsfrequenties afgeremd. Gelaagd glas met akoestische folies verbetert de akoestische demping in alle frequenties aanzienlijk.

Wanneer je voor akoestisch glas kiest, dien je ook de nodige aandacht te besteden aan de keuze en de plaatsing van het schrijnwerk als ook aan het type van het geïntegreerd ventilatierooster.


Contactgeluid

Wanneer een wand, vloer of een muur rechtstreeks aan het trillen wordt gebracht door een geluidsbron spreken we over contactgeluid. Denk bv aan een pomp die aan de muur is bevestigd of het dichtslaan van een kast. Deze trilling plant zich voort in de constructie en brengt de lucht er rondom aan het trillen.
Contacteer Renovia+ als u professioneel wil renoveren.

132 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page