top of page

5 Renovatietips om uw kleine badkamer visueel groter te maken.

Bijgewerkt op: 9 jul. 2020

Heb jij ook een kleine badkamer? Kijk dan zeker eens naar onze onderstaande tips om je badkamer optisch groter te doen lijken. Het zal u verbazen hoe deze kleine tips een grote verandering kunnen teweegbrengen in het welbevinden van uw badkamer.

Tip 1: Zo min mogelijk naden en voegen


De regel geldt: hoe minder naden en voegen in de badkamer, hoe groter uw ruimte lijkt. De beste manier is een egale wand of vloer te creëren. Volledig naadloos kan door een gietvloer te plaatsen of wanden bijvoorbeeld te behandelen met een micro-beton. De solid surface wanden (meest bekend onder de merknaam Corian) kunnen volledig naadloos geplaatst worden. Tegenwoordig worden badkamerhoge composietplaten aangeboden met verschillende texturen die een minimum voeg toelaten. Is een egale wand je iets te duur, kies dan voor een tegelwand met grote tegels. Hoe groter de tegels, hoe minder het oppervlak doorbroken wordt en hoe groter de ruimte wordt. Mozaïektegels kan u dus best vermijden in de kleine badkamer.
TIP 2: Zorg voor een eenheid in betegeling


Hoe doe je dat? Hieronder enkele voorbeeldjes: Laat de vloertegel doorlopen op uw badomkasting. Zo wordt de badomkasting als verlengde van de vloer aanschouwd, wat uw badkamer groter doet lijken. Kies dus niet voor een andere (kleinere) tegel als badomkasting, dit zet uw bad als zwaar object in de ruimte neer. Een ander voorbeeld is de doucheruimte. Zorg voor een eenheid in tegels tussen de badkamer en het douchegedeelte, ook hierdoor voorkom je de scheiding die de ruimte kleiner maakt.TIP3: Lichte kleuren Een donkere ruimte lijkt altijd kleiner dan een lichte ruimte. Is een witte ruimte te saai voor jou? Kijk dan maar eens naar de warme lichte tinten uit het verfgamma Farrow and ball, onze favoriet als het wat meer mag zijn dan de klassieke ral-kleuren. Geen paniek, een lichte badkamer betekent niet een volledig witte badkamer. Start met een lichte basiskleur en gebruik één accentkleur die je subtiel laat terugkeren.

TIP 4: Creëer een zo groot mogelijk blikveld


Dit doe je op twee manieren:

- Gebruik van glas: Wil je meer ruimte, dan moet je werken met zoveel mogelijk natuurlijk licht. Glas is dus niet alleen ideaal als douchewand, maar kies een satijnglazen deur om ook vanuit de gang licht te trekken naar de badkamer. Een plintuitsparing in de glazen deur zorgt voor dat extra detail, waar wij voor staan. Door glas creëer je dus in één keer flink wat ruimte doordat licht naar binnen getrokken wordt, en het blikveld niet beperkt wordt.

- Het spiegel-effect

Kies voor een zo groot mogelijke spiegel, u zal meteen zien wat voor wonderen dit doet voor uw kleine badkamer.

TIP 5: Hou losse spulletjes uit het zicht


Hoe leuk het ook lijkt, losse spulletjes en decoraties maken een ruimte drukker. En jawel, hoe drukker de ruimte, hoe kleiner deze doet aanvoelen. Een absolute aanrader hierbij is zoveel mogelijk opbergruimtes in te bouwen. Bijvoorbeeld de badlade die in de badomkasting wordt ingebouwd. Ook inbouwaccessoires zijn hier ideaal voor. Wat denkt u van een inbouw toileborstelhouder, of inbouwvuilbakje? Zelfs een spiegelkast in een voorzetwand inbouwen is mogelijk, zodat deze op een gewone spiegel lijkt, maar de voordelen van opberging behouden blijven. We zijn creatief, de mogelijkheden zijn eindeloos.


Contacteer Renovia+ als u professioneel wil renoveren.

539 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page